Sałatka z awokado i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka, pyszna i banalnie prosta w przygotowaniu sałatka z awokado i mozzarellą to świetny wybór na zdrową kolację lub pożywny lunch. Sałatka jest pełna kolorów, smaków i wartości odżywczych.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 garść mixu sałat
    - 1 garść szpinaku baby
    - 1 awokado hass
    - szklanka pomidorków black cherry
    - 150 g kulek mozzarelli
    - 2 łyżki orzeszków piniowych
    - 0,5 łyżeczki miodu
    - sok z połowy limonki
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - świeżo mielony pieprz
    - sól do smaku

Sałatka z awokado i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w półplasterki, które skrapiamy od razu sokiem z limonki, aby nie ściemniały. Na talerzach układamy mix sałat, szpinak baby, kulki mozzarelli, przekrojone na pół pomidorki black cherry i plastry awokado, które dodatkowo smarujemy płynnym miodem. Całość posypujemy orzeszkami pini oraz skrapiamy oliwą z oliwek doprawioną solą i pieprzem. Życzę smacznego! :)

Komentarze

Podobne przepisy