Sałatka wiosenna

0 (0 ocen)

Sałatka podpatrzona na weselu kuzyna.

Składniki:

  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    1/2 puszki groszku konserwowego
    1/2 puszki fasoli czerwonej
    1/2 główki sałaty lodowej
    1 czerwona cebula
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/2 ogórka zielonego

    sos:
    ok 4 łyżki oleju rzepakowego
    zioła prowansalskie
    oregano, sól, pieprz, wegeta

Sałatka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę, groszek i fasolę odcedzić.
  • składniki 2. Sałatkę podrzeć rękoma na mniejsze kawałki, dodać kukurydzę, groszek i fasolę.
  • 3. Składniki sosu połączyć ze sobą dodać do sałaty.
  • tuńczyk i cebula 4. Cebulę pokroić w piórka, a tuńczyka odcedzić.
  • ułożenie składników 5. Na półmisku wyłożyć sałatę, a po przeciwnych stronach ułożyć tuńczyka i cebulę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy