Sałatka pieczarkowo-serowa

0 (0 ocen)

Jedna z niewielu sałatek bez dodatku mięsa, którą mogę pochłonąć w dużej ilości :P

Składniki:

  • - 5 jaj
    - 25 dag sera żółtego w całości
    - 30 dag pieczarek
    - kapusta pekińska
    - por
    - majonez
    - jogurt naturalny
    - pieprz

Sałatka pieczarkowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę. Dusić na patelni do całkowitego odparowania wody. W między czasie ugotować jajka na twardo.
  • 2. Pieczarki odstawić do ostygnięcia. Ser żółty pokroić w kosteczkę. Kapustę pekińską poszatkować, białą część pora pokroić w pół księżyce. Jajka obrać, pokroić w kosteczkę.
  • 3. Połączyć wszystkie składniki, wymieszać z majonezem i jogurtem. Na koniec wszystko doprawić pieprzem. Schłodzić w lodówce, by składniki się przegryzły.

Porady

Jeśli chcecie mniej kaloryczną wersję proponuję dodać więcej jogurtu i użyć majonez light.

Komentarze

Podobne przepisy