ZUPA PIECZARKOWO-SEROWA Z PULPECIKAMI

4.47 (169 ocen)

  • 15 min

Zupa odbiega od codziennych standardów w kuchni, dlatego jest tak wyjątkowa!

  • 15 min

Składniki:

  • 2 średnie marchewki,
    pietruszka,
    połowa selera,
    większy kawałek pora,
    średnia cebula,
    20 dkg pieczarek,
    natka,
    30 dkg mielonego,
    10 dkg sera zółtego,
    serek topiony kremowy (200g),
    pieprz,
    sól,
    masło,
    mąka,
    jajko,
    gałka muszkatołowa.
Wystaw ocenę:

4.47 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pulpety

Zupa pieczarkowo-serowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Moja smakowita zupka :) 1. Do garnka wlewam 5 szklanek wody, dodaję marchewki, pietruszkę, seler oraz por. Gotuję bulion około 30 minut.

    Cebulę kroję w kosteczkę, podsmażam na łyżce masła.

    Pieczarki kroję w plasterki, dodaję do cebuli i krótko smażę.

    Mięso wyrabiam na gładką masę razem z jajkiem, łyżką bułki tartej, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zwilżonymi dłońmi formuję małe pulpeciki.

    Na patelni rozgrzewam 2 łyżki masła, kładę pulpeciki i smażę na rumiano.

    Z gotowego bulionu wyjmuję warzywa, jedną marchewkę kroję w kosteczkę i z powrotem dodaję do zupy.

    Do bulionu dodaję podsmażone wcześniej warzywa i gotuję kolejne 25 minut.

    Następnie dodaję pulpeciki.

    Serek topiony mieszam z odrobiną wywaru i miksuję blenderem, a następnie znowu wlewam do zupy.

    Na koniec doprawiam zupę do smaku.

    Podaję z makaronem, posypaną natką oraz żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować