Sałatka marynarska z kaparami

0 (0 ocen)

  • 30 min

składniki dość ciekawe, ale smak wyjątkowy :-)

  • 30 min

Składniki:

  • składniki:
    ok 30 dag smażonej lub ugotowanej ryby (obranej z ośći i skóry oraz rozdrobnionej na kawałki)
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 płat śledziowy lub słoiczek anchois
    2- 3 łyżki kaparów
    1 posiekana cebula
    2 ugotowane ziemniaki w mundurkach
    1 jabłko
    2-3 korniszony
    majonez
    sól i pieprz

Sałatka marynarska z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i siekamy w kostkę,dodajemy rybę, posiekaną cebulę, kapary, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz jabłko, pokrojone w kostkę korniszony i śledzie ( lub anchois), dodajemy 3 łyżki majonezu, sól i pieprz.

Porady

Do sałatki możemy wykorzystać ryby które zostaną nam z obiadu, trzeba pamiętać o obraniu ryby nie tylko z ości ale i z panierki, jeśli będzie to ryba smażona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy