składniki:
ok 30 dag smażonej lub ugotowanej ryby (obranej z ośći i skóry oraz rozdrobnionej na kawałki)
3 jajka ugotowane na twardo
1 płat śledziowy lub słoiczek anchois
2- 3 łyżki kaparów
1 posiekana cebula
2 ugotowane ziemniaki w mundurkach
1 jabłko
2-3 korniszony
majonez
sól i pieprz
Sałatka marynarska z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy i siekamy w kostkę,dodajemy rybę, posiekaną cebulę, kapary, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz jabłko, pokrojone w kostkę korniszony i śledzie ( lub anchois), dodajemy 3 łyżki majonezu, sól i pieprz.
Porady
Do sałatki możemy wykorzystać ryby które zostaną nam z obiadu, trzeba pamiętać o obraniu ryby nie tylko z ości ale i z panierki, jeśli będzie to ryba smażona.
Komentarze