Sałatka jajeczna z kaparami

4.48 (179 ocen)

  • 30 min

Żółte to jajka i ser :) Czerwone - papryka i boczek. Zielonego trochę też jest, ale żeby się dowiedzieć co to, przeczytajcie przepis ;) Sałatka jest bardzo smaczna i polecam ją na śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    5 jajek
    mała czerwona papryka
    1-2 niewielkie korniszony
    5 plastrów wędzonego boczku
    5 plasterków dowolnego żółtego sera (mam na myśli paczkowany)
    kilka kaparów
    posiekany szczypiorek
    sól, pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jajeczna z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Jajka gotuję na twardo. Boczek kroję w drobną kosteczkę i rumienię na patelni, po czym odcedzam z tłuszczu. Przekładam do miski razem z pokrojonymi w kostkę jajkami, dokładam drobno pokrojony ser, paprykę i korniszony. Drobno siekam też kapary i szczypiorek. Mieszam wszystkie składniki, dodaję majonez. Gdy się wszystko połączy, doprawiam sałatkę do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować