Sajgonki z mięsem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam kuchnię orientalną,a to jedno z moich ulubionych dań..

  • 20 min

Składniki:

  • 50g. makaronu sojowego
    3 ząbki czosnku
    3 dymki
    1 ogórek
    opakowanie papieru ryżowego
    25 dag. mielonego mięsa wieprzowego
    1/2 pęczka kolendry
    1 marchewka
    litr oleju
    kawałek imbiru
    sól
    pieprz

Sajgonki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz:makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut.Osączamy i kroimy na kawałki.Czosnek przeciskamy przez praskę.Imbir i marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach.Dymki i kolendrę siekamy.Ogórek kroimy w słupki.Wszystko podsmażamy na patelni,doprawiamy,dodajemy mięso i smażymy dalej.
  • 2. Krążki papieru ryżowego zwilżamy i na dolnej połowie każdego krążka układamy łyżkę nadzienia.Zginamy do środka przeciwległe brzegi i zwijamy rulon.Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy