Ryżowy deser z jabłkami suszonymi

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonały podwieczorek dla dzieci, chociaż dorośli tez będą zajadać ze smakiem.

  • 40 min

Składniki:

  • torebka ryżu
    2 duże , miękkie jabłka
    100 ml kremówki
    szczypta cynamonu
    2 łyżeczki pudru
    kilka plasterków suszonych jabłek

Ryżowy deser z jabłkami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotuję wg przepisu na opakowaniu. Studzę. Obrane jabłka miksuję w blenderze na mus. Przekładam go do rondelka i doprowadzam do wrzenia. Studzę. Kremówkę ubijam z pudrem. Do przestudzonego ryżu dodaję mus jabłkowy i delikatnie mieszam ze śmietaną. Dodaję szczyptę cynamonu. Przekładam do pucharków. Posypuję pokruszonymi suszonymi jabłkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy