Ryż z fasolą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jednogarnkowe danie, w którym tym razem dominującą rolę odgrywają warzywa z ryżem, a wędzone mięso fajnie wzbogaca smak całości.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż długoziarnisty: 2 szklanki
    - czerwona fasola: 1 szklanka
    - cebula posiekana: 1 sztuka
    - zielona papryka posiekana: 1 sztuka
    - bekon posiekany: 0.5 szklanki
    - masło: 1 łyżka
    - ząbki czosnku posiekane: 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Ryż z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować fasolę w 4 szklankach wody. Odcedzić, wodę zachować. Podsmażyć mięso, dodać cebulę, czosnek i paprykę. Dodać fasolę. Doprawić do smaku. Wlać wodę z gotowania fasoli. Zagotować. Dodać ryż i gotować 20 - 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy