Różyczki cytrynowo - serowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Cieszą nie tylko podniebienie :)

  • 60 min

Składniki:

  • 125 g masła,
    125 g cukru,
    szczypta soli,
    1/2 torebki cukru waniliowego,
    125 zmielonego chudego białego sera,
    skórka otarta z jednej dużej cytryny,
    sok z jednej cytryny,
    2 jaja,
    250 g mąki tortowej,
    1/2 torebki proszku do pieczenia,
    trochę wody mineralnej,
    cukier puder do posypania

Różyczki cytrynowo - serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać łyżkami cukier wymieszany z cukrem waniliowym, otartą skórką z cytryny i solą oraz pojedynczo jajka. Na końcu wsypać ser. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, ucierać. Wlać tyle wody mineralnej ( u mnie 1 łyżka), aby ciasto rozrywało się odchodząc od łyżki. Masę przełożyć do foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

Porady

Z podanej porcji składników wyszło 9 różyczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy