Miksowane zupy pojawiają się u mnie coraz częściej. Kabaczkowa z dodatkiem imbiru i prażonego słonecznika będzie doskonałym obiadem na nadchodzące jesienne chłody.Do kremowej zupy bardzo pasuje jajko i chrupiące grzanki ze słonecznikowego chlebka.
Rozgrzewający krem z kabaczka ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kość wędzoną zalać 1,5 litra wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i warzywa. Gotować około godziny. Wyłowić liście i ziela, wsypać mannę. Przyprawić. Gotować około 10 minut a następnie zmiksować blenderem.
2. Jajka ugotować na twardo, obrać, przepołowić. Chleb pokroić w kostki i razem ze słonecznikiem podprażyć na suchej patelni. Natkę posiekać. Zupę zabielić śmietaną i podawać z dodatkami.
Komentarze