Roladki idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad,można je podać z sosem serowym,ulubioną surówką,lub okraszone skwarkami z wędzonego boczku.
60 min
Składniki:
10 średnich podłużnych ziemniaków
300 g mielonego mięsa z drobiu
150 g pieczarek
czerwona cebula
2 ząbki czosnku
300 g kwaśnej śmietany
150 g startego sera żółtego
sól
pieprz
olej do smażenia
Roladki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.N a patelni rozgrzej olej,wrzuć posiekaną cebulę i czosnek,dodaj oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki oraz mięso mielone i smaż kilka minut,dopraw solą i pieprzem do smaku,przestudź.
2.Ziemniaki obierz ze skórki,odetnij z obu stron końce,następnie ostrym długim nożem wydrąż na środku tunel na całej długości ziemniaka.
Do wydrążonego tunelu włóż farsz mięsno grzybowy,
Gotowe roladki przełóż do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę wymieszaj z serem dopraw solą i pieprzem i polej przygotowane roladki
Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piecz około 60 minut.
Komentarze