Roladki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Roladki idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad,można je podać z sosem serowym,ulubioną surówką,lub okraszone skwarkami z wędzonego boczku.

  • 60 min

Składniki:

  • 10 średnich podłużnych ziemniaków
    300 g mielonego mięsa z drobiu
    150 g pieczarek
    czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    300 g kwaśnej śmietany
    150 g startego sera żółtego
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Roladki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. N a patelni rozgrzej olej,wrzuć posiekaną cebulę i czosnek,dodaj oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki oraz mięso mielone i smaż kilka minut,dopraw solą i pieprzem do smaku,przestudź.
  • 2. Ziemniaki obierz ze skórki,odetnij z obu stron końce,następnie ostrym długim nożem wydrąż na środku tunel na całej długości ziemniaka.
    Do wydrążonego tunelu włóż farsz mięsno grzybowy,
    Gotowe roladki przełóż do naczynia żaroodpornego.
    Śmietanę wymieszaj z serem dopraw solą i pieprzem i polej przygotowane roladki
    Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piecz około 60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy