roladki ze szpinakiem, parmezanem i szynką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Lubię jeść zdrowo i chudo. Te roladki są tego najlepszym przykładem.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki: Duża podwójna pierś z indyka 150 g liści szpinaku 10 dag szynki parmeńskiej szklanka startego parmezanu łyżka masła sól

Roladki ze szpinakiem, parmezanem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki ze szpinakiem, parmezanem i szynką 1. Płat mięsa umyć, osuszyć i rozbić dość cieńko. Mięso posolić z jednej i drugiej strony. Szpinak chwilę podsmażyć na maśle, szynkę pokroić w paski. Na mięsie rozłożyć osączony szpinak., posypać go parmezanem i ułożyć szynkę. Płat mięsa delikatnie zwinąć i obwiązać sznurkiem. Do naczynia żaroodpornego wlać masło spod szpinaku i ułożyć roladę. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około pół godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy