Roladki schabowe nadziewane buraczkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Bardzo fajny i smaczny przepis a zarazem można wykorzystać buraczki gdy gotujemy barszcz,

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 3 duże marchewki
    • 3 gotowane buraczki
    • Kilka plasterków sera żółtego
    • Olej do smażenia
    • Sól pieprz
    • Mąka do obtoczenia

Roladki schabowe nadziewane buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. schab kroimy w plastry, rozbijamy.
    Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • buraczki 2. Buraczki również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • przyprawy 3. Plastry schabu rozkładamy, solimy i pieprzymy
  • ser 4. Na każdy kawałek mięsa układamy plasterek sera.
  • buraczki 5. Następnie buraczki.
  • roladki 6. Ciasno zwijamy w roladki.
  • roladki 7. Obtaczamy w mące.
    Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 8. Do brytfanki wlewamy szklankę wody i gotujemy.
    Następnie wkładamy roladki i prużymy.
  • marchew 9. 10 minut przed końcem prużenia dodajemy marchew.
  • potrawa 10. Roladki gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy