ROLADKI INDYCZE NADZIEWANE KAPUSTĄ CZERWONĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min

MOJE ULUBIONE I POPISOWE DANIE

  • 45 min

Składniki:

  • 1KG PIERSI Z INDYKA
    MAŁA GŁÓWKA KAPUSTY CZERONEJ
    1 CEBULA
    1 JABŁKO
    1 ŁYŻKA OCTU
    2 ŁYŻKI CUKRU
    1 ŁYŻECZKA SOLI
    WEGETA,PIEPSZ
    1 SZKL BUŁKI TARTEJ
    2 JAJKA
    1 SZKL OLEJU

Roladki indycze nadziewane kapustą czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADKI INDYCZE Z KAPUSTA KISZONĄ 1. PIERŚ KROIMY NA MNIEJSZE CZĘŚCI ROZBIJAMY,POSYPUJEMY WEGETĄ I PIEPSZEM.
    KAPUSTĘ SZATKUJEMY DROBNO,GOTUJEMY.CEBULĘ KROIMY W KOSTECZKĘ A JABŁKO ŚCIERAMY NA TARCE.DO UGOTOWANEJ WRZĄCEJ KAPUSTY DAJEMY OCET I CEBULĘ.DOKŁADNIE MIESZAMY.PO OSTYGNIĘCIU DODAJEMY CUKIER,JABŁKO,SÓL.
    NA ROZBITYM PŁACIE KŁADZIEMY NADZIENIE KAPUSTNE I ZWIJAMY.PANIERUJEMY W JAJKU I BUŁCE TARTEJ.SMAŻYMY NA GŁĘBOKIM TŁUSZCZY ZE WSZYSTKICH STRON.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy