Roladki drobiowe nadziewane szpinakiem to idealne połączenie. Dodatek sera typu feta do szpinaku sprawia, że danie jest bardziej sycące, a jednocześnie zyskuje wyjątkowy smak. Danie szybkie i proste w przygotowaniu.
60 min
Dla 2 osób
Składniki:
Składniki na dwie porcje:
2 piersi z kurczaka
1 mała cebula
1/2 opakowania mrożonego szpinaku, rozdrobionego
1/2 opakowania sera typu feta
3-4 ząbki czosnku
sól, pieprz, curry, papryka słodka, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka
Roladki drobiowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka przykryć folią i rozbić na kotlety tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, curry, papryką słodką, przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym.
Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Przyprawić odrobiną soli i cukru. Dodać przeciśnięty czosnek i zamrożony szpinak. Dusić pod przykryciem, aż szpinak się rozmrozi. Dodać ser i dokładnie wymieszać. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić wg uznania solą, pieprzem.
Szpinak nałożyć na rozłożonego kurczaka. Zawiną i dwa końce spiąć wykałaczką. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec 35 minut.
Komentarze