Roladki drobiowe ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Roladki drobiowe nadziewane szpinakiem to idealne połączenie. Dodatek sera typu feta do szpinaku sprawia, że danie jest bardziej sycące, a jednocześnie zyskuje wyjątkowy smak. Danie szybkie i proste w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki na dwie porcje:
    2 piersi z kurczaka
    1 mała cebula
    1/2 opakowania mrożonego szpinaku, rozdrobionego
    1/2 opakowania sera typu feta
    3-4 ząbki czosnku
    sól, pieprz, curry, papryka słodka, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka

Roladki drobiowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe ze szpinakiem 1. Piersi z kurczaka przykryć folią i rozbić na kotlety tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, curry, papryką słodką, przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym.

    Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Przyprawić odrobiną soli i cukru. Dodać przeciśnięty czosnek i zamrożony szpinak. Dusić pod przykryciem, aż szpinak się rozmrozi. Dodać ser i dokładnie wymieszać. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić wg uznania solą, pieprzem.

    Szpinak nałożyć na rozłożonego kurczaka. Zawiną i dwa końce spiąć wykałaczką. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec 35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy