Roladka z mandarynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie słodkiego owocu z wyraźnym tymiankiem tworzy smaczne wyraźne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
    2 mandarynki
    łyżeczka suszonego tymianku
    sól
    pieprz do smaku
    Panierka:
    jajko
    łyżka mleka
    sól pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
    papierowe ręcznik

Roladka z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladka z mandarynką 1. Rozbite na cienkie płaty mięso oprószamy solą i pieprzem.
    Mandarynki obieramy i na każdym płacie układamy dwa rzędy z mandarynek.
    Tymianek rozgniatamy w dłoniach i posypujemy mandarynki.
  • 2. Krótsze brzegi składamy do środka i rolujemy. Jajko doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy mleko, dokładnie mieszamy. Zanurzamy roladki w jajku, następnie obtaczamy w bułce i układamy na patelni z gorącym tłuszczem. Smażymy z każdej strony na rumiano.

Porady

Należy pamiętać aby roladki zawsze układać łączeniem do spodu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy