SCHAB Z MANDARYNKĄ

4.5 (173 ocen)

  • Średni

Przepis mojego pomysłu .

  • Średni

Składniki:

  • - schabu bez kości: 1.2 kilograma
    - mandarynki: 0.5 kilograma
    - tymianek Kamis: 1 łyżeczka
    - miód płynny: 2 łyżeczki
    - mąka zmiemniaczana: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - olej (do obsmażania): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z mandarynką 1. Schab umyć oczyścić osuszyć natrzeć solą , pieprzem i tymiankiem.Z połowy mandarynek wycisnąć sok zalać nim schab zostawić na noc lub na kilka godzin.Następnie wyjąć z zalewy schab i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju podlać szklanką wody wlewając też marynatę ze schabu przykryć i dusić obracając przez około 60 minut dolewając odrobinę wody(zależy od grubości schabu).Obrać pozostałe mandarynki podzielić na cząstki i dodać pod koniec duszenia schabu .Całość zagęścić mąką ziemniaczaną dodać 2 łyżeczki miodu.Podawać z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mandarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować