Rolada ciasteczkowo-kokosowa (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa ciasteczkowa:
Herbatniki drobno pokruszyć, dodać kakao, cukier rozpuszczony w wodzie oraz rozpuszczony olej kokosowy. Wyrobić masę. Powinna być zwarta nie za krucha i nie za mokra.
Masa kokosowa:
Kokos wymieszać z cukrem pudrem i dodać rozpuszczony olej kokosowy. Konsystencja nie może być zbyt sypka ( w razie konieczności można dodać trochę wody)
Masę ciasteczkową rozwałkować na prostokąt o szerokości ok 16-18 cm i grubości ok. 0,5-1cm Rozłożyć na niej masę kokosową i zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku.
Roladę polać roztopiona czekoladą (można również posypać ja kokosem) i wstawić do lodówki na min. 3h.
Smacznego!
Komentarze