Rolada kokosowa bez pieczenia

4.5 (184 ocen)

  • 60 min

Przepis ten mam od mojej najstarszej siostry. Byłam jeszcze dzieckiem kiedy siostra tę roladę robiła nam na święta.Jak dla mnie rewelacja -od siebie do tego przepisu dodałam tylko galaretkę:)))

  • 60 min

Składniki:

  • 4 paczki herbatników szkolnych(24 dag)
    2 łyżki kakao
    1/4 kostki masła
    20 dag cukru
    10 dag wiórek kokosowych
    1 szkl. wody
    Masa kokosowa:
    1/2 kostki masła
    10 dag cukru pudru
    kokos z syropu
    galaretka rozpuszczona w 1 szkl. wody(dowolny smak)
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Galaretki Herbaty

Rolada kokosowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z cukrem zagotować,następnie wsypać wiórki kokosowe i zagotować wszystko razem.Ostudzić.Wiórka odcedzić na sicie,syropu nie wylewać.Herbatniki zmielić w maszynce .Do herbatników dodać 1/4 kostki masła,kakao a także zimny syrop z kokosu.Dokładnie wszystko zagnieść.Wyłożyć ciasto na pergamin i rozwałkować cienki placek(prostokąt),następnie posmarować go masą kokosową ,na sam brzeg rozłożyć pasek zastygniętej galaretki.Zwinąć roladę,używając pergaminu.Gotową roladę dajemy na kilka godzin do lodówki.
    Masa:
    Masło utrzeć na puch,następnie dodać cukier puder i dalej ucierać.Na końcu dajemy po 1 łyżce wystudzonych wiórek kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Herbatniki Kakao Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować