Raffaello

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki i prosty w przygotowaniu

  • 40 min

Składniki:

  • 100 szt. herbatników, kostka masła lub margaryny, 150 g wiórków kokosowych, 3/4 szkl adwokata lub wódki, 2 łyżki mąki pszennej, 3 łyzki mąki kartoflanej, 1 cukier waniliowy, 1 szkl cukru, 2 i pół szkl mleka 3,2% łaciate, 3 żółtka,

Raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie mąki i żółtka roztrzepać w pół szkl mleka. Do reszty mleka wsyp szkl cukru oraz cukier waniliowy i zagotuj. Do gotującego mleka wlej mleko z mąkami i żółtkami i szybko miszając ugotuj krem. Wystudz.
    Utrzyj masło mikserem, wsyp 100 g kokosu i po łyżce zimnego kremu. Na końcu powoli dodawaj alkohol i ucieraj.
    Na deseczce wyłóż papier śniadaniowy i poukładaj 20 herbatników. Przełóż niewielką ilością kremu. Powtarzać czynność do wykończenia herbatników.
    Na wierzch odrobina kremu + 50 g kokosu(posypać)
    Wstawić do lodówki na minimum 3 godz

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy