Raffaello

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Łatwe w przygotowaniu, pyszne i szybko znikające ciasteczko.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr mleka
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 żółtka
    3/4 szklanki cukru
    cukier wanilinowy
    2 opakowania czarnych herbatników
    opakowanie wiórek kokosowych
    200 gram masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka odlać ok. 1,5 szklanki, w czym rozmieszać obie mąki i żółtka. Najlepiej zmiksować aby grudek nie było. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewać powoli tą mieszankę i chwilę pogotować. Tak powstanie budyń, który należy odstawić i wystudzić. Miękkie masło zmiksować i dodawać po łyżce ugotowanego budyniu. Miksować na miękką masę. Dodać do niej 3/4 opakowania wiórek kokosowych, wymieszać. Na dno blaszki wyłożyć warstwę herbatników, na to kilka łyżek masy i kolejne herbatniki. Ostatnią warstwę herbatników posmarować masą i posypać pozostałymi wiórkami. Wstawić do lodówki aby ciasteczka zmiękły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Herbatniki Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować