Rafaello z galaretką.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Domowe rafaello o smaku agrestowym.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady
    2 galaretki agrestowe
    20 dag wiórków kokosowych
    500 ml śmietany kremówki 30%
    2 paczki biszkoptów podłużnych
    likier kokosowy do nasączenia biszkoptów
    prażone migdały

Rafaello z galaretką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić z 2 szklankach gorącej wody. Czekolady połamać na kawałki, wrzucić do galaretki mieszać aż się rozpuści i odstawić do wystudzenia.
  • 2. Śmietanę zmiksować i porcjami dodać do niej tężejącą galaretkę. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
  • 3. Dno dużej blachy wyłożyć biszkoptami nasączonymi w likierze. Wlać masę posypać wiórkami i wbić prażone migdały. Gotowe rafaello chłodzić w lodówce przez ok. 2 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy