Racuszki z kabanosem i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Puszyste racuszki , idealne jako danie główne i nie tylko, pełne smaku .Po prostu rozpływają się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • 800 ml zsiadłego mleka
    3 pełne szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1/2 łyżeczki soli
    1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
    1/2 łyżeczki przyprawy do pizzy
    20 dkg żółtego sera
    8 wieprzowych kabanosów
    olej do smażenia

Racuszki z kabanosem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuszki z kabanosem i żółtym serem 1. Zsiadłe mleko, jajka, mąkę, sól, sodę, przyprawy do pizzy wrzucamy do garnka i wszystko dokładnie miksujemy. Kabanosy kroimy w cieniutkie plasterki, ser żółty ścieramy na średnich oczkach i dodajemy do zmiksowanej masy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą dużej łyżki nakładamy masę .
  • Racuszki z kabanosem i żółtym serem 2. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Porady

Racuszki rewelacyjnie smakują same ale można podać je z sosem czosnkowym bądż i keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy