Racuszki jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mocno wyczuwalny smak jabłek - według mnie najlepsze! :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki cukru
    30 dag mąki
    szklanka mleka
    3 jabłka
    cynamon do smaku
    cukier puder do posypania

Racuszki jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać pozostałe składniki - mleko, mąkę i cynamon do smaku wg uznania, wymieszać.(Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany - jeśli jest za rzadkie dodać mąki, jeśli za gęste- mleka). Jabłka umyć, obrać i pokroić w średnią kostkę, dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać olej, łyżką formować małe placuszki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Gotowe można posypać cukrem pudrem.

    SMACZNEGO :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy