Puree ziemniaczane

  • wyświetlono: 227 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Puree ziemniaczane przygotowane z ugotowanych ziemniaków z masłem i śmietanką jest bardzo smaczne. Polecam.

  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

60 dag ziemniaków
woda do gotowania
1/3 łyżeczki soli do wody
1 łyżka masła
3 łyżki śmietanki 30 %
duża szczypta soli
duża szczypta białego pieprzu
suszony koperek

Sposób przygotowania przepisu:

Puree ziemniaczane

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do gotującej się wody, dodajemy sól. Ugotowane ziemniaki przelewamy na sitko i odsączamy z wody. Przekładamy z powrotem do garnka i dodajemy masło oraz wlewamy śmietankę. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pure przekładamy do salaterki i posypujemy suszonym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakiszybkie danieziemniakiw kilka chwilproste danietania kuchniaszkoła babcimasłosmietanka

Komentarze

Podobne przepisy

Kulki ziemniaczane

Dodane przez: ewuska2016

Kulki ziemniaczane

Lubiany przez wszystkie dzieci...

Kuleczki ziemniaczane.

Dodane przez: joanna1974

Kuleczki ziemniaczane

Kuleczki ziemniaczane będą idealnym...

Róże ziemniaczane.

Dodane przez: Czarek

Róże ziemniaczane

Róże ziemniaczane zastąpią w podanym...

Puree z marchewki i ziemniaków

Dodane przez: Marzena13

Puree z marchewki i ziemniaków

Zwyczajne ziemniaki można urozmaicić...

Ziemniaczane łódeczki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ziemniaczane łódeczki

Smakowite łódeczki ziemniaczane...

kulki

Dodane przez: Anitka0804

Kulki ziemniaczane

Kulki ziemniaczane to nic innego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE