Puree ziemniaczane przygotowane z ugotowanych ziemniaków z masłem i śmietanką jest bardzo smaczne. Polecam.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
60 dag ziemniaków
woda do gotowania
1/3 łyżeczki soli do wody
1 łyżka masła
3 łyżki śmietanki 30 %
duża szczypta soli
duża szczypta białego pieprzu
suszony koperek
Puree ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do gotującej się wody, dodajemy sól. Ugotowane ziemniaki przelewamy na sitko i odsączamy z wody. Przekładamy z powrotem do garnka i dodajemy masło oraz wlewamy śmietankę. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pure przekładamy do salaterki i posypujemy suszonym koperkiem.
Komentarze