Puree ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Puree ziemniaczane przygotowane z ugotowanych ziemniaków z masłem i śmietanką jest bardzo smaczne. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag ziemniaków
    woda do gotowania
    1/3 łyżeczki soli do wody
    1 łyżka masła
    3 łyżki śmietanki 30 %
    duża szczypta soli
    duża szczypta białego pieprzu
    suszony koperek

Puree ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do gotującej się wody, dodajemy sól. Ugotowane ziemniaki przelewamy na sitko i odsączamy z wody. Przekładamy z powrotem do garnka i dodajemy masło oraz wlewamy śmietankę. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pure przekładamy do salaterki i posypujemy suszonym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy