Pulpety z ryżem i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Drobiowe pulpety z nadzieniem ryżowym i zielonym groszkiem. Bardzo smaczne i kolorowe w środku

  • 60 min

Składniki:

  • 1 sztuka filet kurczaka podwójny
    curry
    1 sztuka jajko
    1 sztuka buła czerstwa
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    1 łyżka tymianek posiekany
    1/2 szkalnki ryż jaśminowy
    1/2 szkalnki zielony groszek

Pulpety z ryżem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa drobiowa 1. Filet opłukać, osuszyć i zmielić. Bułkę namoczyć w mleku lekko odcisnąć jego nadmiar dodać do filetu. Dodać jajko, świeży tymianek i estragon, sól i pieprz do smaku. Wyrobić mięso jak na mielone.
  • 2. Ugotować ryż w osolonej wodzie z dodatkiem curry pod koniec gotowania dodać zielony groszek tak aby też się ugotował. Przestudzić.
  • na środek nakładamy farsz z ryżu i groszku 3. Na ręku zrobić cienki placek w środek włożyć ryż z groszkiem i zlepić mięsem tak aby powstała kulka.
  • formujemy kulki 4. Kulki panierujemy w mące.Smażyć z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy