Przekładaniec z mięsa i kapusty

0 (0 ocen)

Kilka składników z których powstało pyszne danie na ciepłą i sycącą kolację.

Składniki:


  • 20 dag pieczarek
    2 jajka
    30 dag karkówki
    przyprawy
    Dodatkowo:
    kiszona kapusta
    olej

Przekładaniec z mięsa i kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przekładaniec z mięsa i kapusty 1. Pieczarki pokroić w plasterki i wymieszać z jajkami, dodać do tego sól, pieprz oraz szczyptę tymianku. Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim małe pieczarkowe placuszki po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • przekładaniec z miesa i kapusty 2. Karkówkę pokroić bardzo cieniutko minimum na 1/2 cm grubości, następnie natrzeć je przyprawą do gyrosa i pieprzem (ma być ostra) tak przygotowana karkówkę smażyć na złoty kolor w gorącym oleju.
  • 3. Kiszoną kapustę okołom 30 dag doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem.
  • 4. Na talerzu ułożyć ciepły placuszek z pieczarek na nim kawałeczki mięsa i kiszona kapustę, wszystko przykryć placuszkiem.

Komentarze

Podobne przepisy