Pomidory pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 10 min

przepis zrobiony z książki "niezapomniane smaki i smaczki"

  • 10 min

Składniki:

  • duży pomidor
    około 100 g żółtego sera
    około 100 g serka wiejskiego
    mały ząbek czosnku
    sól, pieprz, curry
    świeże listki oregano

Pomidory pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomidory 1.
    Pomidory pokroić na grubsze plastry (wcześniej można sparzyć pomidory wrzątkiem i obrać ze skórki).
    Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Serek wiejski wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i curry.
    Pokrojone pomidory ułożyć na talerzu, doprawić solą i pieprzem, na nie wyłożyć serek wiejski, a wierch posypać serem żółtym.
    Dodać oregano dla ozdoby i smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy