POMIDORY POD PIERZYNKĄ

5 (199 ocen)

  • 10 min

Zupełnie nowy smak pomidora. Szczerze polecam! Pierwszy raz jadłam takie pomidory u znajomej i naprawdę byłam zaskoczona ich smakiem

  • 10 min

Składniki:

  • 3 pomidory
    3 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka majonezu
    1/3 szklanki tartego żółtego sera lub mozzarelli( ja użyłam mozzarelii tartej)
    sól, pieprz - do oprószenia
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez Ser

Pomidory pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy w plastry, układamy na talerzu. Oprószamy solą i pieprzem.
    Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy pomidorki, posypujemy obficie starkowanym serem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować