Pomidory pod pierzynką

4.9 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Już od kilku lat umiem przygotować tę sałatkę. Smakuje również moim rodzicom i znajomym.Można ją jeść nie tylko jako przekąskę, ale też na obiad albo śniadanie.

Składniki:

  • 5 średnich pomidorów
    1/2 szklanki majonezu
    1/2 szklanki śmietany 18-proc.
    4-5 ząbków czosnku
    szczypiorek
    10-15 dag żółtego sera
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.9 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Pomidory pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy ostrym nożem w plastry. Następnie układamy je w salaterce, posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Majonez mieszamy ze śmietaną i dodajemy zmiażdżony czosnek. Mieszamy
    i polewamy pomidory.
  • 3. Szczypiorek myjemy, osączamy, drobno siekamy i posypujemy sos. Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i wsypujemy na warstwę
    szczypiorku. Schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować