1 kg świeżych pomidorów
1 puszka pelati
1/2 średniego selera
2 pietruszki
1 mały por
2 marchewki
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
liść laurowy ,sól
1 litr bulionu mięsnego
śmietana na wierzch
Sposób przygotowania przepisu:
Pomidorowo warzywny mix
1.
Seler ,pietruszkę ,marchewki ,por pokroić i zalać bulionem. Zacząć gotować.
Pokrojoną cebulkę zeszklić i dodać do garnka. Wrzucić czosnek i resztę przypraw. Gotować prawie do miękkości.
Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki pokroić i dodać do zupy .Wlać zawartość puszki z pomidorami i całość gotować 10 min.
Zupę zmiksować. Każdą porcję na talerzu polać łyżką śmietany .
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze