1,5 litra wody
5 ziemniaków
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 średniego selera
20 cm. para
30 dag. różyczek brokuła
1 mała cukinia[o maleńkich ziarenkach]
2 listki laurowe
5 ziaren pieprzu czarnego
5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki masła
700 ml. passaty pomidorowej z czosnkiem
3 szczypty przyprawy Harissa
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
posiekana natka pietruszki do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa mix warzywny
1.
Warzywa obieram[te które trzeba obrać], myję. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę, dodaje do niej pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę, podsmażam, dodaje pokrojone w kostkę ziemniaki i seler, zalewam wodą, dodaję ziarna pieprzu i ziela angielskiego, listki laurowe, gotuję ok. 15 minut, po tym czasie dodaje pokrojoną w pół plasterki cukinię, gotuję 5 minut, dodaję różyczki brokuła oraz pokrojonego w pół plasterki pora, gotuję 5 minut, zalewam passatą, doprowadzam do zagotowania, doprawiam przyprawą Harissa, solą i pieprzem. Zupę podaję posypaną natką pietruszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze