Polędwiczka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.* polędwiczkę myjemy i kroimy na plastry,lekko rozbijamy ręką.
* solimy,pieprzymy i wkładamy do garnka z odrobiną oleju,smażymy z obu stron.
* dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek,chwilę dusimy razem,
* dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki
* wszystko zalewamy rosołkiem wołowym,dajemy po 2 kulki ziela angielskiego,owocu jałowca i 2 liście laurowe.Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec możemy zagęścić sos mąką z wodą.
* ziemniaki myjemy i razem ze skórką gotujemy ok 10 min w wodzie,wyjmujemy,kroimy na ćwiartki,posypujemy solą,pieprzem ,rozmarynek i odrobiną oleju.Smażymy w piekarniku aż się zrumienią.
* Podajemy z dowolną sałatką .
Komentarze