Polędwiczka faszerowana pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Fajna odmiany dla tradycyjnie pieczonej polędwicy

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwica wieprzowa
    300 g pieczarek
    1 łyżka pora
    łyżka startego sera żółtego
    papryka słodka mielona
    pieprz
    czosnek granulowany
    wegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Ser

Polędwiczka faszerowana pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki ścieramy na tarce dusimy przyprawiamy wegeta i pieprzem dodajemy por.
    Polędwice wieprzowa myjemy i osuszamy przyprawiamy papryka wegeta czosnkiem i pieprzem. Nacinamy delikatnie wzdłuż. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W miejsce nacięć dodajemy pieczarki zawijamy w folie i wkładamy do piekarnika na 15 minut( jeżeli jest większa polędwica to więcej) pod sam koniec pieczenia odwijamy z folii i posypujemy serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Polędwica wieprzowa Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować