Płatki ryżowe ze śliwką na mleku migdałowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Może być na deser, może być na śniadanie. Dla mnie to był deserek dietetyczny. Wykorzystałam mleko migdałowe i to był super pomysł. Deser bez cukru był i tak słodki sam w sobie :-)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki płatków ryżowych
    2 szklanki mleka migdałowego
    200 gram malin
    7 śliwek dużych węgierek
    1 łyżka słupki migdałowe
    mięta świeża

Płatki ryżowe ze śliwką na mleku migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewam mleko migdałowe i zagotowuję. Wsypuję płatki ryżowe pomału, mieszam i gotuję około 2 minuty. Uważać żeby nie przypalić. Śliwki myję, pozbawiam pestek, i przesmażam na patelni. Dolałam 2 łyżki wody. Płatki wykładam do pucharków, dodaję maliny, cząstki śliwek podsmażonych, znowu płatki, maliny i śliwka. Dekoruję miętą. Słupki migdałowe prażę na patelni suchej i posypuję nimi deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy