Placki tortilla.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uniwersalna przekąska - serwowana na różne sposoby.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag mąki kukurydzianej
    20 dag mąki pszennej
    2 jajka
    200 ml mleka
    2 płaskie łyżeczki soli
    olej do smażenia

Placki tortilla. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto z podanych składników . Ciasto rozwałkować podsypując mąką na grubość 2 mm . Przy pomocy talerzyka wykrawać placki .
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami. 2. Patelnie z olejem mocno rozgrzewamy i smażymy placki przez ok 4-5 minut z każdej strony, aż do powstania lekko brązowych bąbelków .

Porady

Tortilla jest mega chrupiąca i nie należy jej zwijać . Ja posypuję ją żółtym serem i podaję z keczupem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy