Placki tortilla.

  • wyświetlono: 614 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Uniwersalna przekąska - serwowana na różne sposoby.

Kościelec 212
  • 30min

Składniki

20 dag mąki kukurydzianej
20 dag mąki pszennej
2 jajka
200 ml mleka
2 płaskie łyżeczki soli
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placki tortilla.

  • 1. Zagnieść ciasto z podanych składników . Ciasto rozwałkować podsypując mąką na grubość 2 mm . Przy pomocy talerzyka wykrawać placki .
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami.2. Patelnie z olejem mocno rozgrzewamy i smażymy placki przez ok 4-5 minut z każdej strony, aż do powstania lekko brązowych bąbelków .

Porady

Tortilla jest mega chrupiąca i nie należy jej zwijać . Ja posypuję ją żółtym serem i podaję z keczupem .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane

Dodane przez: Ejszetka

Placki ziemniaczane

Pyszne placki z tradycyjnego przepisu...

Usmażone układamy na lnianej ściereczce.

Dodane przez: Waldek

Placki meksykańskie

Placki można chrupać same lub używać...

Placki drożdżowe

Dodane przez: bietka

Placki drożdżowe

Placki te to jest nasz produkt...

image-13pk6xq

Dodane przez: natalia2004

warzywne placki

Bardzo chrupiące placki z warzyw.

Placki po cygańsku

Dodane przez: Anetq87

Placki po cygańsku

Placek po cygańsku - potrawa dla...

placki ziemniaczane

Dodane przez: marta625

Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane najlepiej smakują...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE