Placki drobiowe

0 (0 ocen)

Te placki robiłam bardzo dawno,ale sa smaczniutkie :)

Składniki:

  • 2 pojedyncze średnie piersi z kurczaka
    1 pęczek natki pietruszki (miałam taki mały)
    1 jako
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    sól,pieprz wg.uznania
    olej do smażenia

Placki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy-osuszamy.Kroimy w grubszą kostke.
    Natkę równiez myjemy i osuszamy.Czosnek i cebulę obieramy.
  • 2. I teraz tak: Do blendera dodajemy pociętą natkę i chwilke ją blenderujemy.Wykładamy do miski.Następnie blenderujemy mięso.Na końcu blenderujemy cebulę i czosnek.Wszystko przekładamy do miski,dodajemy jedno jajko,sól,pieprz (to już wg.uznania ale tak żeby nie było za mdłe) Mieszamy całość łyżką.
  • poszczególne etapy przygotowania 3. Na rozgrzaną patelnie kładziemy za pomocą łyżki porcje farszu i je lekko rozpłaszczamy.Smażymy z obu stron na lekko złoty kolor i gotowe.
  • placuszki polane sosem pieczarkowym 4. Podajemy np. z ulubionym sosem i ziemniakami czy ryżem, jak kto lubi...

    Ja podałam z sosem pieczarkowym,ryżem i buraczkami :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy