Placki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy-osuszamy.Kroimy w grubszą kostke.
Natkę równiez myjemy i osuszamy.Czosnek i cebulę obieramy.
2.I teraz tak: Do blendera dodajemy pociętą natkę i chwilke ją blenderujemy.Wykładamy do miski.Następnie blenderujemy mięso.Na końcu blenderujemy cebulę i czosnek.Wszystko przekładamy do miski,dodajemy jedno jajko,sól,pieprz (to już wg.uznania ale tak żeby nie było za mdłe) Mieszamy całość łyżką.
3.Na rozgrzaną patelnie kładziemy za pomocą łyżki porcje farszu i je lekko rozpłaszczamy.Smażymy z obu stron na lekko złoty kolor i gotowe.
4.Podajemy np. z ulubionym sosem i ziemniakami czy ryżem, jak kto lubi...
Ja podałam z sosem pieczarkowym,ryżem i buraczkami :-)
Komentarze