Pieczony fenkuł

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -3 duże bulwy fenkuła
    -1 ząbek czosnku
    -3 łyżki masła
    -2 kieliszki białego wina
    -sól
    -pieprz

Pieczony fenkuł - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Obieramy bulwy z zewnętrznych liści. Zielone części odcinamy, drobno siekamy. Przekrajamy każdą bulwę na cztery części, układamy w naczyniu do pieczenia i dodajemy wszystkie pozostałe składniki, oprócz posiekanych zielonych listków fenkuła. Kawałek pergaminu moczymy pod bieżącą wodą i zagniatamy z dłoniach, aby zrobił się miękki. Następnie przykrywamy nim bulwy. Pieczemy w rozgrzanym do 220*C piekarniku przez 20 minut. Posypujemy zielonymi listkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy