Pieczeń mięsna z orzechami i serem camembert

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Alternatywa dla sklepowych wędlin.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 75 dag dowolnego mięsa mielonego
    1,5 łyżki musztardy
    2 małe jajka
    1,5 łyżki mąki
    100 g sera camembert (ziołowy lub z pieprzem)
    100 g grubo posiekanych orzechów włoskich
    Sól, pieprz, cukier do smaku

Pieczeń mięsna z orzechami i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodać musztardę i orzechy, delikatnie wymieszać. Przełożyć masę do podłużnej prostokątnej foremki aluminiowej. Wzdłuż całej długości do środku włożyć pokrojony ser. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na zimno jako wędlinę do chleba.

Komentarze

Podobne przepisy