Pieczarkowe mielone z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Pieczarki umyć i pokroić w drobne ćwierć plasterki.Cebulę pokroić w drobną kostkę.Z parówek zdjąć osłonki i pokroić w 5-cio cm.kawałki.
2.Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę i smażyć do częściowego odparowania wody.Włożyć parówki i dusić je z grzybami do czasu ich rozgrzania.
3.Parówki wyjąć.
4. Pieczarki przyprawić do smaku przyprawami i smażyć do czasu ich lekkiego zrumienienia,przestudzić.
5.Mięso przełożyć do miski ,dodać przestudzone pieczarki,bułkę tartą,pokrojoną kolendrę,wbić jajka,przyprawić do smaku i wyrobić gładką masę.
6.
Rękoma formować z masy małe placuszki.Na każdym ułożyć parówkę,zwinąć w roladę,przygniatając rękoma,obtoczyć w bułce tartej.
7.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z dwóch stron.
Komentarze