PIECZARKOWE MIELONE Z WKŁADKĄ

0 (0 ocen)

Podawać z ziemniakami z wody lub frytkami z ulubionym dodatkiem.Smaczne i ładnie wyglądające klopsiki.

Składniki:




  • 1/2 kg.małych pieczarek
    0.60 dkg.mięsa wieprzowego mielonego
    4 cienkie parówki w folii
    1 cebula
    2 jajka całe
    4 łyżki bułki tartej
    1 łyżka posiekanych listków kolendry
    sól,pieprz czarny,czosnek granulowany do smaku,bułka tarta do panierki,olej do smażenia.

Pieczarkowe mielone z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Pieczarki umyć i pokroić w drobne ćwierć plasterki.Cebulę pokroić w drobną kostkę.Z parówek zdjąć osłonki i pokroić w 5-cio cm.kawałki.


  • pieczarkowe mielone z wkładką 2. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę i smażyć do częściowego odparowania wody.Włożyć parówki i dusić je z grzybami do czasu ich rozgrzania.
  • pieczarkowe mielone z wkładką 3. Parówki wyjąć.
  • pieczarkowe mielone z wkładką 4. Pieczarki przyprawić do smaku przyprawami i smażyć do czasu ich lekkiego zrumienienia,przestudzić.
  • pieczaekowe mielone z wkładką 5. Mięso przełożyć do miski ,dodać przestudzone pieczarki,bułkę tartą,pokrojoną kolendrę,wbić jajka,przyprawić do smaku i wyrobić gładką masę.
  • pieczarkowe mielone z wkładką 6.
    Rękoma formować z masy małe placuszki.Na każdym ułożyć parówkę,zwinąć w roladę,przygniatając rękoma,obtoczyć w bułce tartej.
  • pieczarkowe mielone z wkładką 7.
    Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z dwóch stron.
  • pieczarkowe mielone z wkładką 8. Osączyć na papierowym ręczniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy