Pieczarkowe jajeczka

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane to u mnie obowiązkowa przystawka na wielkanocnym stole. Z pieczarkowym wypełnieniem smakują pysznie. Zamiast szczypiorkiem można oprószyć je rzeżuchą.

Składniki:

  • Składniki:
    - 5 jajek,
    - 1 cebula,
    - Olej, sól, pieprz,
    - Szczypiorek,
    - 6 -7 pieczarek

Pieczarkowe jajeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Pieczarki kroimy i dokładamy do cebuli. Razem smażymy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Delikatnie miksujemy.
    Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Gotowe przekrawamy na połowę. Wyjmujemy z nich żółtka i dokładamy je do pieczarek. Dokładnie mieszamy. Z masy pieczarkowo-żółtkowej formujemy kulki i napełniamy nimi ugotowane białka.
    Całość posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy