Pieczarkowe jajeczka

  • wyświetlono: 320 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane to u mnie obowiązkowa przystawka na wielkanocnym stole. Z pieczarkowym wypełnieniem smakują pysznie. Zamiast szczypiorkiem można oprószyć je rzeżuchą.

Jaga85

Składniki

Składniki:
- 5 jajek,
- 1 cebula,
- Olej, sól, pieprz,
- Szczypiorek,
- 6 -7 pieczarek

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarkowe jajeczka

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Pieczarki kroimy i dokładamy do cebuli. Razem smażymy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Delikatnie miksujemy.
    Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Gotowe przekrawamy na połowę. Wyjmujemy z nich żółtka i dokładamy je do pieczarek. Dokładnie mieszamy. Z masy pieczarkowo-żółtkowej formujemy kulki i napełniamy nimi ugotowane białka.
    Całość posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaWielkanocJajka faszerowaneFaszerowane jajka

Komentarze

Podobne przepisy

image-073qxts

Dodane przez: majkap19

Jajeczka przepiórki z awokado

Świetna przekąska na przyjęcie,...

Wesołe jajeczka

Dodane przez: PolskaGotuje

Wesołe jajeczka

Taki prezent zrobiłyśmy z siostrą...

Jajecznica ze szpinakiem w waflowym jajku

Dodane przez: PolskaGotuje

Chrupiące jajeczka

szybkie przygotowanie i dużo zabawy...

ŚWIĄTECZNE JAJECZKA

Dodane przez: ritas

Świąteczne jajeczka

JAJKA nie tylko wyglądają apetycznie...

Masa z żółtek

Dodane przez: Razotka

Pikantne jajeczka

Jajka to nie tylko proste ale i...

Gotowe danie

Dodane przez: 2milutka

Jajeczka nadziewane tuńczykiem

Nadziewane jajka na Wielkanocny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE