Pieczarki z grilla faszerowane rukolą z serem żółtym

0 (0 ocen)

Szybka i smakowita przystawka na każdą imprezę domową pod chmurką.

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
    1 duża cebula
    Rukola
    Ok. 5 plasterków żółtego sera
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz

Pieczarki z grilla faszerowane rukolą z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy aż delikatnie się zeszkli.
    Pieczarki oczyszczamy i delikatnie ukręcamy trzonki. Trzonki drobno kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ściągamy z ognia.
    Rukole siekamy i dodajemy do cebuli. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek. Na wierzchu kładziemy kwadracik żółtego sera. Pieczemy na grillu 15-25min.

Porady

Pieczarki można zapiec z piekarniku. Wówczas wykładamy je na blaszce wyłożoną folia aluminiową i zapiekamy w 190 st przez około 15-25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy