Pieczarki podsmażane z cebulką

0 (0 ocen)

bardzo często przygotowuje je jako dodatek do dania głównego

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
    1 cebula
    1 łyżka tłuszczu
    1 łyżka suszonych warzyw
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Pieczarki podsmażane z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać, oczyścić, jeżeli są większe to pokroić na połówki lub ćwiartki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować 5 minut. Odcedzić. Cebulę obrać i posiekać. W garnku rozgrzać tłuszcz. Dodać pieczarki, posiekaną cebulę, suszone warzywa oraz pieprz i sól do smaku. Smażyć wszystko razem do czasu aż cebula będzie szklista. Wymieszać. Podawać na gorąco.

Komentarze

Podobne przepisy