Pieczarki panierowane w otrębach

  • wyświetlono: 669 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Dietetyczna i smaczna przystawka. Panierka z bułki tartej została zastąpiona otrębami pszennymi.

kasia_m86
  • 30min

Składniki

1 porcja:

200g pieczarek
2 łyżki octu
1/2 łyżeczki soli
100-150g mąki pszennej
1 jajko
100g otrębów pszennych
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki panierowane w otrębach

  • 1. Dwie łyżki octu wymieszać z 500 ml wody. Oddzielić kapelusze pieczarek od nóżek. Kapelusze umieścić w wodzie z octem i marynować 4-5 minut. Mąkę wymieszać z solą, jajko roztrzepać. Kapelusze pieczarek obtoczyć w osolonej mące następnie w ubitym jajku i na koniec w otrębach. Smażyć na wolnym ogniu, na złoto-brązowy kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodypanierowane pieczarkipieczarki panierowane w otrębach

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki w cieście piwnym

Dodane przez: Kuchnia Marty

Pieczarki w cieście piwnym

Pieczarki w cieście piwnym to idealna...

image-0509mtw

Dodane przez: in-humility

PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Pieczarki takie możemy jeść na...

cukinia w panierce z suszonych grzybów i otrąb

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Cukinia w panierce z suszonych grzybów i...

Pyszna i zdrowa przekąska dla amatorów...

pieczarki

Dodane przez: Edyta12699

Pieczarki w cieście

Inne pyszne wydanie pieczarek

Panierowana mozarella

Dodane przez: karolina895

Panierowana mozzarella

Dziś coś na imprezową przekąskę...

Faszerowane pieczarki w cieście naleśnikowym

Dodane przez: rzelkazag

Faszerowane pieczarki w cieście naleśnikowym

Rzadko udaje mi się kupić duże...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE