Pyszne pieczarki z farszem grzybowo - serowym ,posmakują każdemu.
30 min
Składniki:
500 gr pieczarek wiekszych ,ser do krajania w zależnosci ile chcemy pieczarek, 2 jajka ,przyprawy 1/2 kg,tartej bułki ,olej do smażenia,cebula 1 wieksza
Pieczarki nadziewne i panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obieramy ,odrywamy nóżki ,ser kroimy na kawałki , jajka roztrzepac dodac przyprawy jakie kto lubi,,ja dodałam kucharka papryczki ostrej odrobine, troche pieprzu .Ogonki z pieczarek pokroic na drobnąkostke lub zetrzec na tarce na grubych oczkach podsmażyc z pokrojoną cebulką - ostudzic .kapelusze pieczarek napełniac farszem ,na farsz nakładac ser, obtaczac w jajku z przyprawami oraz w tartej bułce.
Komentarze