Pieczarki nadziewne i panierowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne pieczarki z farszem grzybowo - serowym ,posmakują każdemu.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 gr pieczarek wiekszych ,ser do krajania w zależnosci ile chcemy pieczarek, 2 jajka ,przyprawy 1/2 kg,tartej bułki ,olej do smażenia,cebula 1 wieksza

Pieczarki nadziewne i panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy ,odrywamy nóżki ,ser kroimy na kawałki , jajka roztrzepac dodac przyprawy jakie kto lubi,,ja dodałam kucharka papryczki ostrej odrobine, troche pieprzu .Ogonki z pieczarek pokroic na drobnąkostke lub zetrzec na tarce na grubych oczkach podsmażyc z pokrojoną cebulką - ostudzic .kapelusze pieczarek napełniac farszem ,na farsz nakładac ser, obtaczac w jajku z przyprawami oraz w tartej bułce.
  • 2. Smażymy na gorącym oleju.

Porady

Pieczarki są pyszne i na ciepło i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy