Pieczarki nadziewane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie powstało pod wpływem chwili.Miało być coś smacznego ,coś szybkiego.

  • 30 min

Składniki:

  • Pieczarki , mięso mielone z szynki lub inne , jajko , bułka tarta , przyprawy pieprz sól.Do dekoracji pomidorki cherry , oliwki , winogrono

Pieczarki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki nadziewane. 1. Mięso mielone przyprawić solą pieprzem dodać jajko i trochę bułki tartej,wymieszać.Pieczarki umyć wydrążyć.Przygotowanym farszem z mięsa nadziać wszystkie pieczarki.Otaczać w jajku i w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie , często przewracając aby równo się zarumieniły z obu stron.Tak przygotowane pieczarki można udekorować pomidorkami oliwkami w/g gustu.Podawać z ziemniakami , surówkami.Smacznego

Porady

Do farszu można jeszcze dodać drobno pokrojoną paprykę lub cebulkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy