Nadziewane pieczarki

  • wyświetlono: 404 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię to danie, wyśmienicie smakuje połączenie pieczarek z mięsem i wygląda także bardzo efektownie. Zarówno pyszne na obiad jak i na poczęstunek dla gości.

gabrielita
  • 40min

Składniki

1 kg dużych pieczarek
0,5 kg filetów z kurczaka
sól
pieprz
jajka
bułka tarta
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Nadziewane pieczarki

  • 1. Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki uważając aby nie uszkodzić kapeluszy. Każdy kapelusz solimy.
  • 2. Farsz : Mięso z kurczaka mielimy razem z ogonkami i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie zmielonym mięsem nadziewamy bogato każdą pieczarkę i maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju z obu stron. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety nadziewane pieczarkami

Dodane przez: danusia19671

Kotlety nadziewane pieczarkami

Bardzo dobre kotlety mielone z...

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Dodane przez: precelia

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Dla lubiących pieczarki -wspaniałe...

Dodane przez: zawista

Pieczarki nadziewane

Danie powstało pod wpływem chwili.Miało...

image-1fns7fp

Dodane przez: Ewelina Marcin

Schabowa roladka nadziewana pieczarką i porem

Kotlet sporządzony z roztłuczonego...

Sznycle nadziewane serem, porem i pieczarkami

Dodane przez: Iwona75

Sznycle nadziewane serem, porem i pieczarkami

Rolady z mięsa wieprzowego, bardzo...

Rolada z piersi indyka nadziewana pieczarkami

Dodane przez: Gosia123

Rolada z piersi indyka nadziewana pieczarkami

Pyszna, prosta, smaczna rolada...