Nadziewane pieczarki

  • wyświetlono: 346 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię to danie, wyśmienicie smakuje połączenie pieczarek z mięsem i wygląda także bardzo efektownie. Zarówno pyszne na obiad jak i na poczęstunek dla gości.

gabrielita
  • 40min

Składniki

1 kg dużych pieczarek
0,5 kg filetów z kurczaka
sól
pieprz
jajka
bułka tarta
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Nadziewane pieczarki

  • 1. Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki uważając aby nie uszkodzić kapeluszy. Każdy kapelusz solimy.
  • 2. Farsz : Mięso z kurczaka mielimy razem z ogonkami i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie zmielonym mięsem nadziewamy bogato każdą pieczarkę i maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju z obu stron. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

dorsz curry z sosem ze świeżych pomidorów

Dodane przez: magdzia44448

DORSZ CURRY Z SOSEM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

Pyszna ryba na piątkowy obiad z...

ziemniaki z boczkiem i śmietaną

Dodane przez: magdzia44448

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ

Pomysł na pyszny, szybki i tani...

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY I SMACZNY OBIAD

Dodane przez: magdzia44448

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY

Szybkie i proste danie. :)

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...

Lazania  gołąbkowa

Dodane przez: kruszonka

Lazania gołąbkowa

Pomysł na gołąbki w innym wydaniu....

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z indyka z warzywami

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami,...