Nadziewane pieczarki

  • wyświetlono: 364 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię to danie, wyśmienicie smakuje połączenie pieczarek z mięsem i wygląda także bardzo efektownie. Zarówno pyszne na obiad jak i na poczęstunek dla gości.

gabrielita
  • 40min

Składniki

1 kg dużych pieczarek
0,5 kg filetów z kurczaka
sól
pieprz
jajka
bułka tarta
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Nadziewane pieczarki

  • 1. Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki uważając aby nie uszkodzić kapeluszy. Każdy kapelusz solimy.
  • 2. Farsz : Mięso z kurczaka mielimy razem z ogonkami i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie zmielonym mięsem nadziewamy bogato każdą pieczarkę i maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju z obu stron. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z Mortadeli

Dodane przez: buciol78

Gulasz z Mortadeli

W kilka chwil,za kilka złotych,w...

RUSKIE RURKI

Dodane przez: rena123

RUSKIE RURKI

Prawie jak ruskie pierogi :)

Schab zapiekany z boczkiem

Dodane przez: P_Aneta

Schab zapiekany z boczkiem

Schab zapiekany z musztardą z boczkiem...

kotlet z orzechami

Dodane przez: czarrna

Kurczak z orzechami

Smaczna odmiana od zwykłego kotleta...

Wątróbka

Dodane przez: czarrna

Wątróbka

Klasycznie. Z cebulką.

Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią

Bardzo zdrowy i aromatyczny gulasz...