Jak kto woli, można zrobić galaretkę i na nią ułożyć kulkę pianki lub po prostu samą piankę i podać ją z musem truskawkowym. Porzeczki świetnie pasują do słodkiego deseru, dodają odrobiny kwaskowatości. Pyszota
60 min
Składniki:
brzoskwinie w puszce
truskawki
porzeczki
mięta do dekoracji
galaretka
żelatyna
masło
cukier
Truskawkowa galaretka z brzoskwiniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretka: przygotowanie wg przepisu na opakowaniu, zanurzyć w niej owoce, gdy zastygnie, ułożyć na niej kulkę pianki brzoskwiniowej i mus truskawkowy.
Pianka brzoskwiniowa: zmiksować brzoskwinie w puszce z syropem i w zależności jaka objętość nam wyjdzie, dodać odpowiednią ilość żelatyny. Wylewamy do miseczki lub do pucharka z którego będzie nam wygodnie wycinać brzoskwiniowe kulki do dekoracji.
Komentarze