Pianka wiśniowa

0 (0 ocen)

Idealna na lato. Prosto i pysznie!

Składniki:

  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
    1 galaretka wiśniowa
    200 g wiśni
    cukier puder (opcjonalnie)

Pianka wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przyrządzić w 200 ml gorącej wody. Wiśnie umyć i wypestkować, odstawić. Mleko wlać do miski. Ubijać mikserem tak długo, aż powstanie pianka a na masie mikser będzie zostawiał wyraźny ślad. Zimną galaretkę wlać powoli do mleka, zmiksować. Jeśli masa jest za mało słodka, posłodzić. Do masy dodać wydrylowane wcześniej wiśnie. Masą napełniać pucharki lub szklanki. Udekorować wg uznania. Wstawić do lodówki na co najmniej 2-3 godziny do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy